Hoofdlijnen Beleidsplan

Beleidsplan

1. Algemene Informatie
1.1 Hoe is Stichting Hè ontstaan?

Het is opgericht door dhr. M. Nooij; een ondernemer in hart en nieren. Na hard en lang werken met o.a. familieleden op verschillende markten is er uiteindelijk een vaste winkel gekomen op de Albert Cuyp in Amsterdam. Deze winkel is overgedragen aan zijn dochter, nadat zijn zoon een ernstig ongeluk heeft ondergaan in Australië. Intensief & lang revalideren heeft er toe geleid dat zijn zoon tegenwoordig weer vrij goed kan functioneren met de juiste begeleiding.

Ondanks alles werd er geen passende dagbesteding gevonden en besloot dhr. Nooij een eigen stichting op te richten als dagbesteding.

1.2 De Locatie

Het bezoekadres (de winkel) van de stichting zit op:

Heereweg 2, 1871 EH te Schoorl

Stichting Hè biedt een zeer uitdagende manier van dagbesteding aan o.a. mensen met een lichtelijk verstandelijke - en/of lichamelijke handicap. Het is een grote winkel met een uiteenlopend assortiment. De winkel is 7 dagen van de week geopend. Alles staat op wielen en kan dagelijks veranderd worden. Daarbij is de winkel gevestigd in een toeristendorp, die vooral in de zomer druk bezocht kan worden. Dit levert veel prikkels op waarmee omgegaan moet kunnen worden. De werknemers, vrijwilligers & gehandicapten -hierna vernoemd als deelnemers- moeten dus tegen verandering & vlagen van drukte kunnen.

1.3 Belangrijke gegevens

  • KvK nummer 70510458
  • RSIN 858351237
  • Telefoon nummer: 06 15172678
  • Bezoekadres: Heereweg 2 1871 EH Schoorl
  • Magazijn: Nijverheidsstraat 13F 1704 RA Heerhugowaard

De stichting heeft een bestuur van drie mensen:

  1. Mevr. M. Beaufort - Voorzitter
  2. Mevr. E. Brandt-Jong - Secretatis
  3. Dhr. M. Nooij - Penningmeester

1.4 De organisatie

Op het huidige moment wordt nog hard gewerkt aan een goed georganiseerde stichting. Mede door deze beginfase zijn de taken & functies nog niet geheel onderverdeeld naar wens. Grof gezien wordt het in de toekomst een opbouw van:

  • Een uitvoerend manager/coördinator

Om het reilen en zeilen van de stichting op locatie in het oog te houden.

  • Een assistent manager/coördinator

Ter ondersteuning van de manager.

  • Stichting medewerkers

Naar inschatting 2 á 3 vaste stichting medewerkers die werkzaam zijn op locatie. Voor het goed verlopen van klantencommunicatie, kassawerk- zaamheden, ondersteunen van deel- nemers & vrijwilligers waar nodig.

  • Vrijwilligers

Naar inschatting een poel van ongeveer 5-10 of meer vrijwilligers zou ideaal zijn. Deze mensen komen tijdens de drukste uren van de dag ter ondersteuning van de deelnemers. Ook kunnen zij makkelijke taken van medewerkers ondersteunen wanneer nodig.

  • Deelnemers

Naar inschatting zo'n 3-5 deelnemers zou een leuke afwisseling bieden.

2. Visie & Missie
2.1 Visie

Het bieden van een zeer uitdagende & prikkelende dagbesteding aan:

Lichtelijk verstandelijke -en/of lichamelijke gehandicapte mensen

Wellicht in de verdere toekomst nog :

Lichte dementerende mensen

Mensen met een andere reden achterstand in de maatschappij, waardoor zij niet kunnen functioneren in een betaalde baan en dus dagbesteding ontvangen

2.2 Missie

Door de grote van de winkel & het assortiment kunnen de mensen vele onderdelen van een winkel leren kennen. Zo kunnen persoonlijke doelen worden opgesteld met deelnemers & kunnen deze maandelijks worden doorgesproken en bijgesteld. Hierdoor blijft er uitdaging bestaan.

Kort voorbeeld:

Na een geslaagde proef dag wordt er een persoonlijk plan opgesteld door de manager met de deelneem(st)er. Deze is bijv. geïnteresseerd in het organiseren & verkopen van kleding. Onder begeleiding wordt gedurende de komende maand alles op een rustige educatieve manier onder handen genomen. Van het recht hangen & organiseren tot het correct & beleeft aanspreken van klanten. De aanwezige dagen worden gerapporteerd en aan het eind van de maand zal de manager de rapporten doorspreken. Op dat moment wordt besloten of de doelen behaald zijn/ bijgeschaafd moeten worden/ de uitdaging er nog in zit etc.

Het ultieme doel is de deelnemers onderdeel van de maatschappij te laten voelen. Nuttig & intensief bezig zijn met klanten in een winkel of onderdelen van een winkel wanneer menselijk contact wat minder gewenst is door een deelnemer.

2.2.1 Langtermijnmissies

  • Bij genoeg omzet / donaties / vrijwilligers & deelnemers kan er gekeken worden of er een horecavergunning kan komen om een klein horecahoekje in te delen in de winkel. Hier kunnen de klanten in huiselijke sfeer een kopje thee nuttigen. Thee is een onderdeel van het assortiment van de winkel. Het is dus een soort try-out voor mensen om te kunnen zien of de thee een goede match is & zij deze willen kopen voor thuis.

3 Ambities

In de komende jaren wordt onderzoek (trial en error) verricht naar een goede solide basis voor het bestaan van de stichting.

3.1 Activiteiten & verwachte resultaten

Om de solide basis te kunnen vormen zullen er specifieke activiteiten worden.

3.1.1 Investeringen plaatsen

Er zal voor een paar onderstaande punten geld moeten worden geïnvesteerd, zodat er op langer termijn een mooie winkel gerealiseerd wordt.

3.1.2 Marketing

Een actuele sociale media opzetten waarop zaken omtrent de stichting worden geplaatst met enige regelmaat. Dit houd klanten & geïnteresseerde betrokken bij wat er gaande is.

Een logo plaatsen op de gevel of ramen van de winkel, zodat van buitenaf duidelijker te zien is dat dit de stichting locatie is.

3.1.3 Werving mensen

Geschikte medewerkers; vrijwilligers & deelnemers moeten worden gevonden om het nut van de stichting te realiseren. Mensen zullen op de juiste functies worden ingedeeld, waardoor uiteindelijk een goede organisatie wordt georganiseerd die lekker loopt.

3.1.4 Assortiment ontwikkeling

Het assortiment zal worden bijgeschaafd. Door het korte bestaan van de winkel is de huidige vraag van klanten nog niet helemaal ter beschikking. Met de tijd wordt duidelijker wat mensen graag aangeboden zouden krijgen. Door een beter aanbod van producten kan de omzet worden verhoogd, waardoor de winkel meer zelfredzaam wordt voor de toekomst.

3.1.5 Bedrijfskleding

Naast het duidelijker maken van de Stichting aan de klanten via logo & buitenkant winkel, is het ook noodzaak om passende bedrijfskleding aan te schaffen voor de deelnemers, vrijwilligers & medewerkers. Elk met een andere kleur shit (zomer) & trui (winter). Te bespreken valt een naambadge.

3.1.6 Financiën bekijken

Niet geheel onbelangrijk is het bekijken van alle financiën in de komende jaren om te kijken of het reëel is de stichting op gewenste wijze voort te kunnen zetten. Dit zal uiteindelijk de toekomst gaan bepalen van de stichting.

4. Sterkten & Zwakten
4.1 Sterkten

  • De oprichter

De oprichter heeft momenteel genoeg financiële & zakelijke middelen om de gehele stichting op benen te zetten. Hierdoor kan een goede start gerealiseerd worden, zonder teveel problemen te ondervinden.

  • De locatie

De locatie waar de stichting gevestigd is biedt mogelijkheden tot groei in de toekomst. Het is een centrale locatie waar toeristen & omwonende makkelijk kunnen komen. Dit zorgt voor een goede loop van klanten door de winkel en kan leiden tot snelle mond-op-mond reclame.

4.2 Zwakten

  • Het werven van vrijwilligers

Met de huidige situatie trekken de oproepen in de winkel geen sollicitanten, waardoor de functies nog niet wordt ingevuld. Er wonen vrij veel ouderen mensen in de omgeving die geen fulltime baan zoeken.

  • Het werven van jongere medewerkers

De gemiddelde leeftijd ligt momenteel op de 50+. Wanneer naar toekomstperspectief gekeken wordt is het aantrekkelijker ook jongere mensen aan te nemen, zodat er langere tijd met een vast team vooruit gegaan kan worden. Dit is vooral nuttig voor vaste functies als manager, assistent manager & stichting medewerkers. Zo zijn er ook minder wisselingen nodig in personeel qua uittreding.

  • Hygiëne

Wanneer het lange termijn doel horeca wordt bekeken moet er ook meer aan hygiëne in de winkel gedaan worden. Hieraan wordt hard gewerkt door betere schoonmaakroosters etc. 

7 dagen in de week opvang bieden aan mensen met een verstandelijke beperking.
Werkzaamheden:

  • Verkoop artikelen
  • Zelfstandig maken van armbandjes, kettingen, thee, snoep verpakken etc.

Inkomsten komen voor 95% uit verkoop en de overige 5% uit schenkingen.


Besteding van inkomsten:

  • Loon personeel / vrijwilligers
  • Huur van locatie (winkelpand)
  • Huur magazijn
  • Gas, water en licht verbruik
  • Belastingen
  • Boekhouder


Beheer van de gelden

Spaarrekening bij Rabobank voor eventuele woningbouw in de toekomst

Jaar 2022

Voorstel vanuit Personeel/ vrijwilligers en op verzoek van bewoners van Schoorl:

  • Uitbreiding van assortiment i.v.m. sluiting Bruna en Intertoys.

Dit is in het jaar 2022 goedgekeurd en uitgevoerd.

Bestuurders van Stichting Hè krijgen geen beloning of geld toegekend.

Jaar 2023

De doelstelling is niet veranderd. Uitzondering is dat de woningbouw boven de winkel uitgesteld is, dit komt omdat de gemeente en anderen bedrijven plannen hebben de Heereweg te veranderen.

Bestuurders van Stichting Hè krijgen geen beloning of geld toegekend.

Jaar 2024

Voorstel van activiteiten:

  • Een nieuwe toilet
  • Het staling vrij maken UMTS zenders
  • Isolatie afronden
  • Wegens uitstel verbouwing, winkel uitbreiden
  • Nieuwe stellingen in het magazijn bouwen
  • Nieuw computerprogramma invoeren; zodat iedereen op foto kan zien waar het staat en wat het kost

Voorstel om per 2024 bestuurders die als vrijwilliger in de winkel / magazijn werken als begeleider of verkoper een vergoeding te geven tot maximaal 2000 euro per jaar.

Voorstel om per 2024 klanten een zakje thee te geven met daarin een klein uittreksel van onze doelstellingen.

Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin